Κεντρική Ευρώπη

09.08.2018

Appenzeller

Προέρχεται από το ελβετικό καντόνι του Appenzell κοντά στα σύνορα του Λιχτενστάιν, αλλά σήμερα παράγεται και στο καντόνι του St Gallen.

Περισσότερα +
24.02.2017

Vacherin Fribourgeois

Αυτό το τυρί, που δεν πρέπει να το συγχέουμε το Vacherin Mont d’Or, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στο ελβετικό καντόνι του Fribourg και έχει όλα τα λεπτά αρώματα χόρτων και λουλουδιών από τα λιβάδια στους πρόποδες των Άλπεων.

Περισσότερα +
20.12.2016

Bryndza

Με καταγωγή από τα Καρπάθια Όρη, το τυρί αυτό μοιάζει πολύ με τη φέτα και εικάζεται ότι το έφεραν στη Σλοβακία οι Έλληνες.

Περισσότερα +
06.12.2016

Ostiepok

Ένα παραδοσιακό τυρί φτιαγμένο από γίδινο γάλα που μοιάζει πολύ με το πολωνέζικο oszcypek.

Περισσότερα +
28.04.2016

Kashkaval

Άλλο ένα τυρί που παρασκευάζεται με τρόπο παρόμοιο με αυτό της mozzarella.

Περισσότερα +