Kashkaval
Χώρα: ΟυγγαρίαΆλλο ένα τυρί που παρασκευάζεται με τρόπο παρόμοιο με αυτό της mozzarella. Η ιστορία του ξεκινάει πριν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Όταν είναι ώριμο έχει χρώμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο μέχρι κιτρινο-καφέ, με λαστιχωτή, εύθρυπτη υφή και περιβάλλεται από μια φυσική λεπτή φλούδα. Η γεύση του είναι αλμυρή και έντονη, σχεδόν πικρή, με νότες καραμελωμένου κρεμμυδιού. Χρησιμοποιείται συνήθως ως επιτραπέζιο τυρί αλλά και στη μαγειρική, τηγανητό ή στα ζυμαρικά.
Στα ελληνικά προφέρεται: Κάσκαβάλ
- ΠροέλευσηΟυγγαρία
- ΔομήΗμίσκληρο, Ελαστικό
- ΓάλαΑγελαδινό και πρόβειο