Κεντρική Ευρώπη

03.03.2015

Emmental

Όπως συμβαίνει και με άλλα δημοφιλή ευρωπαϊκά τυριά, η ονομασία Έμενταλ περιγράφει μάλλον τύπο τυριού, παρά γεωγραφική προέλευση. Βλέπετε, αυτά τα τυριά είχαν την «ατυχία» να επεκταθεί η παραγωγή τους εκτός των ορίων της περιοχής ή ακόμα και της χώρας καταγωγής τους, πολύ πριν λειτουργήσουν οι νομοθεσίες και τα συστήματα, που συνδέουν τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος με την γεωγραφική του προέλευση.

Περισσότερα +
03.03.2015

Bergkäse

Παράγεται από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, η ωρίμανσή του διαρκεί περίπου 10 μήνες και η υφή του είναι απαλή και ελαστική, με διάσπαρτες τρύπες σε μέγεθος μπιζελιού.

Περισσότερα +
03.03.2015

Pálpusztai

Μαλακό, υποκίτρινο τυρί από αγελαδινό γάλα, με πολύ χαρακτηριστικό, οξύ άρωμα και έντονη γεύση αμμωνίας.

Περισσότερα +