Appenzeller
Χώρα: ΕλβετίαΠροέρχεται από το ελβετικό καντόνι του Appenzell κοντά στα σύνορα του Λιχτενστάιν, αλλά σήμερα παράγεται και στο καντόνι του St Gallen.
Υπάρχουν δύο τύποι τυριού Appenzeller:
– Το «κοινό», το οποίο παρασκευάζεται με αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα και ωριμάζει για 12 μήνες σε αλατούχο διάλυμα
– Το «εορταστικό» , », το οποίο παρασκευάζεται από πλήρες γάλα, ωριμάζει επίσης σε αλατόνερο και περιέχει πιπέρι καθώς και ίζημα από λευκή οινοποίηση.
- ΠροέλευσηAppenzel
- Δομή-
- ΓάλαΑγελαδινό