Ποια τυριά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για tacos, και με τι να συνδυάσεις το κάθε ένα από αυτά για να γεμίσεις tacos που θα γίνουν ανάρπαστα;
To Μεξικάνικης καταγωγής taco είναι το σκληρό «τσεπάκι» παραγεμισμένο, ή μια μαλακή τορτίγια τυλιγμένη, με διάφορα λαχταριστά συστατικά και οπωσδήποτε τυρί, που αποτελεί φανταστικό σνακ, κατάλληλο για τον τελικό του Champion’s League, τη βραδιά των Όσκαρ, ή τον Μαραθώνιο σειρών ένα βροχερό Σαββατοκύριακο.
Προφανώς και μπορείτε να σκεφτείτε τη γέμιση της αρεσκείας σας και να πειραματιστείτε με δεκάδες τρόπους, εδώ όμως δίνουμε μερικούς δοκιμασμένους συνδυασμούς ως βοήθημα έμπνευσης. Tα βασικά συστατικά –σκληρά tacos ή τις τορτίγιες, κόκκινα φασόλια και διάφορες σάλτσες- θα τα βρείτε σε πολλά σουπερμάρκετ ή delicatessen.
Παρακάτω βλέπετε συνδυασμούς τυριού και άλλων συστατικών, για ονειρεμένα …ευρωπαϊκά tacos!
Manchego (Ισπανία): chorizo, salsa verde και sour cream ή γιαούρτι
Fontina (Ιταλία): ψημένο σκόρδο και μανιτάρια, μπόλικη ρίγανη
Emmental (Ελβετία): κομματάκια ψητό κοτόπουλο, τοματίνια στη σχάρα, ραπανάκια, γουακαμόλε ή μαγιονέζα
Cheddar (Ην. Βασίλειο): πικάντικος κιμάς, τριμμένο καρότο, sour cream ή γιαούρτι
Ricotta & Παρμεζάνα (Ιταλία): πράσινη πιπεριά, τοματίνια ψητά, άγρια ρόκα
Μοτσαρέλα (Ιταλία): σαλάμι και σέσκουλα
Φέτα (Ελλάδα): χοιρινό, ανανά και δυόσμο ή, για πιο.. Ελληνική γεύση, τοματίνια, ρόκα, κάπαρη και κρέμα balsamico ή μαρμελάδα τομάτας.
Κασέρι (Ελλάδα): καπνιστό χοιρινό, αγγουράκι τουρσί
Στα tacos, τα ημίσκληρα και τα σκληρά τυριά «δουλεύουν» καλύτερα όταν είναι τριμμένα. Επίσης, πάντα χρειάζεται ένα κολλώδες/κρεμώδες συστατικό που θα συγκρατήσει όλα τα υπόλοιπα συστατικά π.χ. γιαούρτι, sour cream, salsa, μαρμελάδα τομάτας, σως μουστάρδας, cream cheese με μπαχαρικά ή φρέσκο κρεμμυδάκι…
Περιμένουμε τη δική σας πρόταση!