Επιστροφή στα θρανία και τι καλύτερο από σπιτικά σάντουιτς, με αγαπημένα τυριά, για ένα υγιεινό, θρεπτικό κολατσιό;
Εδώ θα βρείτε τέσσερις πρωτότυπες ιδέες για λαχταριστά σάντουιτς με διαφορετικά τυριά και άλλα υλικά. Φυσικά, όπως επαναλαμβάνουμε διαρκώς, σας παροτρύνουμε να πειραματιστείτε με δικούς σας συνδυασμούς και να τους μοιραστείτε μαζί μας.
Το «χωριάτικο» με φέτα , τομάτα και πατέ ελιάς
Λιώστε τη φέτα της προτίμησής σας με ένα πιρούνι, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να τη μαλακώσετε, αλλά και για να πάρει τη γεύση του. Αν η φέτα είναι πολύ σκληρή, βάλτε λίγο γάλα. Μπορείτε αντί για πιρούνι, να χρησιμοποιήσετε τη μουλινέτα.
Απλώστε την αλοιφή, χωρίς τσιγκουνιές (!) σε φέτες ψωμί για τοστ, ή σε πολύσπορα ψωμάκια, όπου έχετε αλείψει λίγο πατέ ελιάς. Προσθέστε τη τομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες, που θα στραγγίξετε ώστε να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Η τομάτα, όσο μένει μέσα στο ψωμί, βγάζει ζουμί που νοτίζει το ψωμί. Αυτό σε μερικά παιδιά αρέσει, σε άλλα όμως όχι και τόσο! Εσείς ξέρετε καλύτερα το δικό σας παιδί…
(Πηγή: gavanasbakery.gr)
Το «Κλασικό Aγγλικό» με cheddar και ζαμπόν
To «ανάμεικτο» είναι ίσως το πιο συνηθισμένο σάντουιτς, αυτό όμως εδώ διαφοροποιείται χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του cheddar. Αλείψτε το ψωμί της προτίμησής σας, με βούτυρο από τη μία πλευρά και μουστάρδα από την άλλη. Προσθέστε το τυρί (θα βρείτε και cheddar έτοιμο σε φέτες, αλλά αν έχετε ολόκληρο κομμάτι, κόψτε εσείς τις φέτες, όσο λεπτές θέλετε). Τέλος προσθέστε ζαμπόν –καλύτερα βραστό ή ψητό, όχι καπνιστό. Μπορείτε επίσης να βάλετε και μερικές, λεπτές, φέτες αγγούρι, ντομάτα ή λίγο μαρούλι, που θα δώσει δροσιά στο τελικό αποτέλεσμα.
(Πηγή: kakarantzas.gr)
Το «Ελληνικό» με κασέρι και σαλάμι
Αυτό το σάντουιτς «ζητάει» ψωμάκι χωριάτικο ή πολύσπορο, φραντζολάκι ολόκληρο ή χοντρές φέτες από καρβέλι. Αλείψτε με βούτυρο, προσθέστε μπόλικο κασέρι και λεπτές φέτες σαλάμι – το κλασικό «αέρος» του ταιριάζει ταμάμ, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε όποιο άλλο έχετε. Αν σας λείπει το… σαλατικό, προσθέστε μαρούλι ή τομάτα (μην ξεχνάτε να κόβετε λεπτές φέτες και να στραγγίζετε τα πολλά ζουμιά) για αμιγώς ελληνική γεύση.
Το «Επιδόρπιο» με cream cheese και μαρμελάδα φράουλα
Ένα γλυκάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο και το cream cheese (με πλήρη λιπαρά ή με μειωμένα, ό,τι προτιμάτε) προσφέρεται για σάντουιτς που ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό. Προτιμήστε ψωμί πολύσπορο σε λεπτές φέτες και χωρίς κόρα (αν και αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου) και αλείψτε τις με μια καλή στρώση τυρί κρέμα. Από πάνω προσθέστε τη μαρμελάδα βερίκοκο (αν βρείτε αυτήν που έχει μέσα ολόκληρα κομματάκια φρούτου, ακόμη καλύτερα), κλείστε το σάντουιτς και κόψτε το στα τέσσερα.
Αν το «σπλάχνο» σας προτιμάει μαρμελάδα βερίκοκο, κανένα πρόβλημα!
Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να φτιάξετε το δικό σας ψωμί που θα συνοδεύσει κάθε τυρί και κάθε παιδί στο σχολείο!