Το αγαπημένο μας τυρί, η φέτα, πρωταγωνιστεί σε τρεις ξεχωριστές, απολαυστικές συνταγές, ιδανικές για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Crustless Spinach Quiche 1

Εύκολη τάρτα με σπανάκι και φέτα, χωρίς ζύμη

Θα αγαπήσετε τον συνδυασμό σπανάκι, γλυκό κρεμμύδι, μανιτάρια, κασέρι και φέτα.

Υλικά

1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό γλυκό κρεμμύδι, σε κύβους

150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

300 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι (κατεψυγμένο που έχει αποψυχθεί και στραγγιστεί)

180 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

250 γρ. κασέρι, τριμμένο

5 μεγάλα αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Crustless Spinach Quiche THUMBNAIL

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ελαφρά μια βαθιά ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλοτηγάνι,σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 με 7 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε στο τηγάνι και το σπανάκι, τη φέτα και το κασέρι.

Μεταφέρετε το μείγμα στην ταρτιέρα και ισιώνετε την επιφάνεια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πάνω από το μείγμα των υλικών σε ταρτιέρα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.

Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και να σταθεροποιηθεί, πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

ezgif.com webp to jpg

Σπαγγέτι αλ πέστο με σολομό και κρέμα φέτας

Συστατικά

2 μεγάλες φέτες φρέσκο σολομό, ψημένο στον φούρνο ή στο γκριλ

1 πακέτο σπαγγέτι

½ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο

1 ματσάκι βασιλικό, τα φύλλα

1 ½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

ezgif.com webp to jpg 1

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκαλα από τον ψημένο σολομό.

Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και ανακατεύετε.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε μαζί τα υλικά του πέστο σε κατσαρόλα και θερμαίνετε το μείγμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με συρμάτινο χτύπημα.

Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού στο μείγμα του πέστο με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά όταν γίνουν al dente.

Προσθέτετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο μείγμα σολομού μαζί με τη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα.

Ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε αμέσως με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

NEW Chicken Broccoli Cauliflower Rice Casserole

Κοτόπουλο με ρύζι και μπρόκολο γκρατέν

Υλικά

4 φλιτζ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

450 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα, ψητό ή βραστό

300 γρ. ζωμό κοτόπουλο

1/3 φλ. γιαούρτι στραγγιστό

¾ φλιτζ. γάλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. ρύζι βρασμένο, κίτρινο ή μπασμάτι ή τζασμίν

1 φλ.φέτα θρυμματισμένη

¼ φλ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα ταψί 33×23 εκ.

Βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθετε το μπρόκολο.

Το βράζετε για 4-5 λεπτά και το σουρώνετε.

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον ζωμό, το γιαούρτι, το γάλα, τη φέτα, το αλάτι (με προσοχή γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, το ρύζι και το μπρόκολο.

Ανακατεύετε προσεκτικά.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια.

Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.

Ψήνετε το φαγητό για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά.

Αφήνετε το φαγητό για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.