Κοτόπουλο γεμιστό με Emmental – με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά

Τυρί: Emmental, Τυρί κρέμα (cream cheese)

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 6 – 10 λεπτά σωτάρισμα + 20 λεπτά ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολο

Θα χρειαστείτε:

• 2 στήθη κοτόπουλο
• 200 gr. Emmental (με πλήρη λιπαρά ή Light)
• 100 gr. σολομό καπνιστό
• 100 gr. σπανάκι
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Αλάτι

Για τη συνοδευτική σάλτσα:

• 100 gr. Τυρί κρέμα (cream cheese με πλήρη λιπαρά ή light)
• 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
• ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Βήμα-Βήμα

1. Ανοίγουμε το στήθος και το προετοιμάζουμε για να το γεμίσουμε.

2. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, απλώνουμε τον σολομό, το Emmental κομμένο σε μπαστουνάκια και το σπανάκι.

3. Τυλίγουμε σφιχτά το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με σπάγγο.

4. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ρολό μέχρι να πάρει χρώμα.

5. Τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

6. Ανακατεύουμε τα υλικά για την συνοδευτική σάλτσα, κόβουμε το ρολό σε φέτες περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με σαλάτα ή λαχανικά σοτέ.