Ένας απίθανος, Γαλλικός μεζές για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπίρα ή το ποτό σας.
Το Fromage Fort δεν είναι τυρί per se, αλλά μια αλoιφή που παρασκευάζεται από απομεινάρια άλλων τυριών, σε συνδυασμό με λευκό κρασί, σκόρδο και άλλα μυρωδικά. Προέκυψε, το πιθανότερο, όταν οι Γαλλίδες νοικοκυρές , παλαιάς κοπής, τις εποχές που απέφευγαν τη σπατάλη, προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν και τα τελευταία τρίμματα των τυριών που περίσσευαν στο σπίτι, προκειμένου να μην πάνε χαμένα. Το όνομά του, που σημαίνει στην κυριολεξία «δυνατό τυρί», περιγράφει την ένταση της γεύσης που έχει η αλoιφή αυτή!
Γραβιέρα, φέτα, κατσικίσια τυριά, brie, camembert, ακόμη και παρμεζάνα, μπορούν να συνυπάρξουν στο Fromage Fort, αλεσμένα στο μπλέντερ, μαζί με μια μικρή ποσότητα τυριού κρέμα (cream cheese), λευκό κρασί, σκόρδο και μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο. Το μόνο που θέλει προσοχή στην αναλογία (και καλύτερα να το αποφύγετε εντελώς, εκτός αν έχετε διάθεση για πειραματισμό) είναι κάθε είδους μπλε τυρί. Το αποτέλεσμα της μείξης όλων των παραπάνω συστατικών είναι μια αλoιφή, που μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-5 μέρες –όσο μένει, τόσο πιο «δυνατό» γίνεται το Fromage Fort- ή ακόμη και στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένο, για έως και δυο μήνες.
Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας Fromage Fort εδώ