Μπορεί να μην είναι κατάλληλες για το δέντρο, αλλά αυτές οι τυρένιες μπάλες θα κερδίσουν τον θαυμασμό των καλεσμένων σας στα γιορτινά τραπέζια!

Υλικά

Για την μπάλα με μπλε τυρί και καρύδια

225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού (περίπου 85 γρ.) μπλε τυρί, θρυμματισμένο

3/4 φλιτζάνι (περίπου 120 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη

Christmas Ornament Cheese Balls Holiday Party Appetizer Recipe Cranberry Blue Cheese Pecan Garlic Feta Dill Cheddar Rosemary Pomegranate by Five Heart Home 700pxPlainScene

Για την μπάλα με φέτα και άνηθο

225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι γεμάτο) φέτα, θρυμματισμένη

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (περίπου 1 ½ κουτ. γλυκού)

1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού

1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, χωριστά

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Christmas Ornament Cheese Balls Holiday Party Appetizer Recipe Cranberry Blue Cheese Pecan Garlic Feta Dill Cheddar Rosemary Pomegranate by Five Heart Home 700pxCracker

Για την μπάλα με κασέρι και ρόδι

225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι γεμάτο) τριμμένο κασέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (γούστερ σος)

½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη ή και περισσότερο

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού, αβρίλια από 1 ρόδι, στεγνά

Για τη διακόσμηση

χρωματιστή ταινία

3 κρεμαστάρια για στολίδια

Christmas Ornament Cheese Balls Holiday Party Appetizer Recipe Cranberry Blue Cheese Pecan Garlic Feta Dill Cheddar Rosemary Pomegranate by Five Heart Home 700pxRibbon5

Οδηγίες

Μπάλα με μπλε τυρί και καρύδια: Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπήσετε μαζί το τυρί κρέμα, το μπλε τυρί και τα αποξηραμένα κράνμπερι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αδειάστε το μείγμα στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού μεμβράνης κουζίνας. Γυρίστε τη μεμβράνη πάνω από το μείγμα, κλείστε τη καλά γύρω γύρω και διαμορφώστε το μείγμα προσεκτικά σε μια μπάλα. Αφήστε την στην ψύξη του ψυγείου σας για τουλάχιστον 8 ώρες ή για μια νύχτα.

Μπάλα με φέτα και άνηθο: Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπήσετε μαζί το τυρί κρέμα, τη φέτα, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και μαύρο πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αδειάστε το μείγμα στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού μεμβράνης κουζίνας. Γυρίστε τη μεμβράνη πάνω από το μείγμα, κλείστε τη καλά γύρω γύρω και διαμορφώστε το μείγμα προσεκτικά σε μια μπάλα. Αφήστε την στην ψύξη του ψυγείου σας για τουλάχιστον 8 ώρες ή για μια νύχτα.

Μπάλα με κασέρι, ρόδι και δεντρολίβανο: Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπήσετε μαζί το τυρί κρέμα, το τριμμένο κασέρι, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο και το δεντρολίβανο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αδειάστε το μείγμα στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού μεμβράνης κουζίνας. Γυρίστε τη μεμβράνη πάνω από το μείγμα, κλείστε τη καλά γύρω γύρω και διαμορφώστε το μείγμα προσεκτικά σε μια μπάλα. Αφήστε την στην ψύξη του ψυγείου σας για τουλάχιστον 8 ώρες ή για μια νύχτα.

Επικαλύψεις: Οι επικαλύψεις για τις τυρόμπαλες μπορούν να προετοιμαστούν νωρίτερα ή λίγο πριν τη συναρμολόγηση. Ωστόσο, μην ολοκληρώσετε τις μπάλες μέχρι λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα, διαφορετικα τα καρύδια μπορεί να πανιάσουν, τα ρόδια να «ματώσουν», ο άνηθος να μαυρίσει από την οξείδωση. Πάμε τώρα να τα ετοιμάσουμε!

 Καβουρδίστε τα πεκάν, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί και αφήνοντάς τα για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ψηθούν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφήστε τα να κρυώσουν και χοντροκόψτε τα. ,

Αδειάστε το ρόδι από τους σπόρους του.

Ψιλοκόψτε το 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο (βεβαιωθείτε ότι είναι πλυμένο και πολύ καλά στεγνωμένο) και καταψύξτε το σε μια σακούλα φαγητού, μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε.

Ρίξτε τα φρυγμένα, ψιλοκομμένα πεκάν σε ένα θαμπό μπολ. Πιέστε το μπαστούνι του τυριού cranberry / blue cheese στα πεκάν, ώστε να καλύπτεται από όλες τις πλευρές (δεν έχει σημασία το κάτω μέρος). Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιέσετε επιπλέον πεκάν σε οποιαδήποτε γυμνά σημεία. Πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας και αναμορφώνετε ήπια την μπάλα τυριού σε μια σφαίρα, αν είναι απαραίτητο.

Ρίξτε την καρυδόψιχα σε ένα ρηχό μπολ. Βάλτε μέσα την μπάλα τυριού και γυρίστε τη πιέζοντας απαλά, ώστε να κολλήσει παντού. Βγάλτε από το μπολ, γεμιστε με καρυδόψιχα τυχόν κενά και ξαναπλάστε σε μπάλα (αν χρειάζεται).

Κάνετε το ίδιο με τον άνηθο και το ρόδι για τις άλλες δυο μπάλες.

Στόλισμα: Κόβετε από 2 κομμάτια κορδέλας για κάθε μπάλα, τόσο μακριά ώστε να καλύπτουν την μπάλα και να περισσεύει αρκετό ώστε να σχηματίσετε φιόγκο.

Σταυρώνετε με έναν απλό κόμπο τα δύο κομμάτια και ακουμπάτε επάνω την μπάλα Ενώνετε τις δυο άκρες πρώτα και τις άλλες δυο στη συνέχεια, φτιάχνοντας φιόγκους.

Καρφώνετε στην κορφή κάθε μπάλας από ένα κρεμαστάρι.

Σερβίρετε σε μακρόστενη πιατέλα και συνοδεύετε με αλμυρά κράκερ και κριτσίνια.