Πατάτες γεμιστές…για τους τυρολάτρεις και όχι μόνο!
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια
• 150 γραμ. τυρί Cheddar τριμμένο
• 6 πατάτες μέτριου μεγέθους
• 6 φέτες χοιρινής καπνιστής πανσέτας
• ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• αλουμινόχαρτο
• μαϊντανός
• αλάτι, πιπέρι
• για το σερβίρισμα: πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα-βήμα:
1. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να βράσουν και τελείως. Τις σουρώνετε και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.
2. Αδειάζετε λίγο τις πατάτες στο κέντρο τους δημιουργώντας λακκούβες. Ψιλοκόβετε την πανσέτα και την ανακατεύετε με το τριμμένο Cheddar, την ψίχα της πατάτας, το λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι.
3. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις λακκούβες στις πατάτες, τις αραδιάζετε σε ταψάκι και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
5. Σερβίρετε τις πατάτες με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip: Διαλέξτε πατάτες όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες και ίσες σε μέγεθος ώστε να χρειαστούν τον ίδιο χρόνο ψησίματος.