Τα «σκήπτρα» του πιο καυτερού τυριού διεκδικεί το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου από τα μέσα του καλοκαιριού κυκλοφορεί τσένταρ με μια από τις πιο καυτερές πιπεριές όλου του κόσμου!

Πρόκειται για ένα σούπερ καυτερό τσένταρ, το οποίο φτιάχνεται με πιπεριά Carolina Reaper, ποικιλία από την «οικογένεια» τσίλι, που συγκαταλέγεται στις τέσσερις πιο καυτερές παγκοσμίως.

Για να καταλάβει κανείς, στην κλίμακα Scoville – που μετράει πόσο πικάντικα είναι τα φαγητά ή αλλιώς πόση καψαϊκίνη περιέχουν (ουσία που ευθύνεται για την καυτερή γεύση στις πιπεριές και άλλα τρόφιμα), η Reaper συγκεντρώνει τουλάχιστον 800.000 μονάδες, τη στιγμή που η ποικιλία χαλαπένιος δεν ξεπερνά τις 10.000 και η κοινή τσίλι τις 100.000!

Το Reaper Chilli Cheddar, είναι τόσο καυτερό, που πωλείται συνοδευόμενο από γραπτές προειδοποιήσεις, ώστε κανείς καταναλωτής να μην πει εκ των υστέρων πως δεν το ήξερε! Ούτε λίγο ούτε πολύ, για να το φάει κανείς θα πρέπει να διαθέτει ιατρικό πιστοποιητικό!

«Αυτό το τυρί φτιάχνεται με εξαιρετικά καυτερές πιπεριές. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και άλλες ευαίσθητες περιοχές και πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση. Να μην καταναλώνεται από εγκύους, πάσχοντες από άσθμα, δερματικές αλλεργίες και πεπτική ευαισθησία. Κρατήστε το μακριά από παιδιά και κατοικίδια και προειδοποιήστε αναλόγως τους καλεσμένους σας!», γράφει χαρακτηριστικά η ετικέτα…

Επιπλέον, οι πωλητές προειδοποιούν και προφορικά την πελατεία τους, ώστε να είναι πλήρως καλυμμένοι.

Το «φλέγον» τσένταρ λάνσαρε η αλυσίδα Morrisons, γνωστή για τα υπερ-καυτερά της, σε συσκευασίες των 120 γραμμαρίων (τόσο πικάντικο, δεν είναι και για… χόρταση) προς 1.5 λίρες (περίπου 1.7 ευρώ). «Πολλοί πελάτες μας ζητούν όλο και πιο καυτερές γεύσεις, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα πολύ πικάντικα τυριά. Το Reaper Chilli Cheddar είναι ό,τι πιο καυτερό έχουμε διαθέσει ως τώρα, πάει τέλεια σε bbq burgers, αλλά θέλει προσοχή», δηλώνουν οι αρμόδιοι.