Δανία

01.09.2015

Danablu (Danish Blue Cheese)

Το Danablu είναι ένα «μπλε» τυρί που πρωτοπαρασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα σε μια προσπάθεια να μιμηθεί το γαλλικό ροκφόρ. Χαρακτηρίζεται από την έντονη αλμυρή γεύση του, αν και λιγότερο έντονη από αυτή του ροκφόρ, και την ημίσκληρη υφή του.

Περισσότερα +
05.06.2015

Samsoe

Ημίσκληρο, κίτρινο τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, πήρε το όνομά του από τη νήσο Samsoe, όπου παρασκευαζόταν αρχικά.

Περισσότερα +
05.06.2015

Havarti

Ημίσκληρο, κρεμώδες τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα με λιπαρά 45% (υπάρχει και ενισχυμένο με κρέμα – Cream Havarti–με περισσότερα λιπαρά).

Περισσότερα +