Ελλάδα

07.03.2016

Ξινότυρο (Ξινομυζήθρα) Κρήτης Π.Ο.Π

Με την ονομασία Ξινομυζήθρα συναντάμε αρκετά τυριά σχεδόν σε ολόκληρο τον χώρο του Αιγαίου, τα οποία όμως διαφέρουν μεταξύ τους τόσο ως προς το είδος του γάλακτος που χρησιμοποιείται όσο και ως προς την τεχνική παρασκευής.

Περισσότερα +
28.01.2016

Μυζήθρα

Η Μυζήθρα είναι το πιο διαδεδομένο τυρί τυρογάλακτος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με πολλές παραλλαγές, που σχετίζονται με το είδος του γάλακτος, την περιεκτικότητά σε λιπαρά και τις τεχνικές παρασκευής της.

Περισσότερα +
28.01.2016

Μανούρι Π.Ο.Π

Το Μανούρι ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των τυριών τυρογάλακτος, συγγενεύει δηλαδή με τη Μυζήθρα, με την οποία μοιράζεται την βασική τεχνική παρασκευής.

Περισσότερα +
03.03.2015

Κασέρι Π.Ο.Π

Το Κασέρι, που έχει αναγνωρισθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Ε.Ε. ήδη από το 1996, αποτελεί την ελληνική εκδοχή ενός τύπου ημίσκληρου τυριού, που παράγεται με την τεχνική της «ελαστικής τυρόμαζας», πολύ διαδεδομένου σε ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο και την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

Περισσότερα +