Ελλάδα

03.03.2015

Κεφαλοτύρι

Πίσω από την ονομασία Κεφαλοτύρι, στην πραγματικότητα «κρύβεται» μια ομάδα τυριών, με κοινό χαρακτηριστικό το σχήμα, που θυμίζει κεφάλι και την αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι, που προέρχεται βέβαια από την ανάγκη συντήρησης των τυριών σε παλιότερες εποχές, πριν την εμφάνιση των ψυκτικών θαλάμων.

Περισσότερα +
03.03.2015

Κασέρι Π.Ο.Π

Το Κασέρι, που έχει αναγνωρισθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Ε.Ε. ήδη από το 1996, αποτελεί την ελληνική εκδοχή ενός τύπου ημίσκληρου τυριού, που παράγεται με την τεχνική της «ελαστικής τυρόμαζας», πολύ διαδεδομένου σε ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο και την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

Περισσότερα +