Tibet
Χώρα: ΚίναΠαρασκευάζεται από το γάλα του ζώου γιακ.Το χρώμα του είναι λευκό και η γεύση του έντονη. Τα τυριά αποτελούν σημαντικό μέρος της θιβετιανής κουζίνας. Οι Θιβετιανοί ήταν μεταξύ των πρώτων Ασιάτων που δημιούργησαν γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα περισσότερα τυριά τους είναι μαλακά και μοιάζουν με τυρί cottage. Προέρχονται από γάλα των γιακ. Η γεύση θυμίζει το τυρί Pecorino και όταν ωριμάσει, αναπτύσσει ισχυρά αρώματα.
- ΠροέλευσηΚίνα, Θιβέτ, Νεπάλ
- ΔομήΜαλακό
- Γάλατων Γιακ