Lappi
Χώρα: ΦινλανδίαΤο Lappi «γεννήθηκε» στην επαρχία της Λαπωνίας της Φινλανδίας, απ’όπου και πήρε το όνομά του. Παράγεται από μερικώς αποβουτυρωμένο, παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, το οποίο το καθιστά σχεδόν ταυτόσημο με το τυρί της Ελβετίας. Έχει ήπια, γλυκιά γεύση και «σφιχτή», κρεμώδη υφή με μικρές τρύπες. Το Lappi προτιμάται από εκείνους που προτιμούν τα τυριά ήπιας γεύσης και είναι αλλεργικοί στη γλουτένη.
- ΠροέλευσηΛαπωνία
- ΔομήΣφιχτή, κρεμώδης
- ΓάλαΑγελαδινό