Tete de moine
Χώρα: ΕλβετίαΤο Tete de Moine παράγεται εδώ και οκτώ αιώνες από μοναχούς που κατοικούν στο Moutier , στο καντόνι της Βέρνης, από όπου και πήρε το όνομα του που σημαίνει «κεφάλι του μοναχού». Είναι ημίσκληρο, παράγεται από αγελαδινό γάλα και αναπτύσσει αποτελεσματικά τις αρωματικές γεύσεις του μόνο όταν διαλύεται. Έτσι, για την «σωστή» απόλαυσή του, επινοήθηκε το 1982 ένα εργαλείο που ονομάζεται «Girolle, μια ειδική ξύστρα που καθιστά ευκολότερη τη διάλυση του τυριού
- ΠροέλευσηΒέρνη
- ΔομήΗμίσκληρη
- ΓάλαΑγελαδινό