Coussignous
Χώρα: ΓαλλίαΈνα παρασκεύασμα τυριού που μοιάζει πολύ με τα Cachaille και Fort du Ventoux και φτιάχνεται με σκληρά τυριά από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα. Τα τυριά αναμειγνύονται με κρασί, eau-de-vie (άχρωμο brandy από φρούτα) και μυρωδικά. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε πήλινο ή γυάλινο βάζο, μαζί με σκόρδο και ένα bouquet garni (ανάμεικτα αρωματικά). Τέλος το μίγμα σκεπάζεται με λάδι και αφήνεται να ωριμάσει. Έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση, υπόλευκο χρώμα, και χρησιμοποιείται σαν άλειμμα σε ψωμί.
Προφέρεται Κουσινιού
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΜαλακό, κοκκώδες
- ΓάλαΚατσικίσιο ή πρόβειο