Fort du Ventoux
Χώρα: ΓαλλίαΜια πραγματική σπεσιαλιτέ από την Προβηγκία. Φτιάχνεται με νεαρό Banon που τοποθετείται σε ένα πήλινο βάζο μαζί με αλάτι, πιπέρι, ξίδι και eau-de-vie (άχρωμο brandy από φρούτα) και στη συνέχεια αφήνεται να ωριμάσει σε δροσερό κελάρι. Το παρασκεύασμα αυτό διατηρείται για πολλά χρόνια και έχει πολύ έντονη γεύση που δυναμώνει με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελεί το ιδανικό άλειμμα για ψωμί.
Προφέρεται Φορ ντι Βεντού
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΜαλακό, βουτυρώδες
- ΓάλαΚατσικίσιο