Fontal
Χώρα: ΙταλίαΠροέρχεται από τον συνδυασμό δύο πολύ γνωστών τυριών, τoυ Fontina και του Emmental. Παρασκευάζεται όλο τον χρόνο στη Βόρειο Ιταλία. Έχει κοκκινο-καφέ φλούδα και πυκνή ελαστική υφή, στο εσωτερικό του είναι ανοιχτόχρωμο σαν στάχυ . Η γεύση του είναι γαλακτερή με έντονες νότες βουτύρου και αμυγδάλου. Είναι ιδανικό για fondue ή λιωμένο πάνω σε λαχανικά και μανιτάρια.
Προφέρεται Φοντάλ
- ΠροέλευσηΒόρεια Ιταλία
- ΔομήΕλαστικό
- ΓάλαΑγελαδινό