Tulum
Χώρα: ΤουρκίαΌπως φαίνεται και από το όνομά του αποτελεί την τουρκική εκδοχή του τουλουμοτυριού. Ωριμάζει μέσα σε ασκιά από κατσικίσιο δέρμα για μια περίοδο περίπου 3 μηνών και σερβίρεται μέσα από αυτά. Η γεύση του είναι απροσδόκητα ήπια με γλυκά αρώματα που εξαρτώνται από την ποικιλία του γάλακτος και την εποχή. Η πιο συνηθισμένη του εκδοχή, το erzincan, μπορεί να έχει και πιο πικρή γεύση. Επειδή θεωρείται ακριβό τυρί, συνήθως τρώγεται μόνο του ραντισμένο με λίγο ελαιόλαδο και με συνοδεία φρούτων και φρέσκων λαχανικών.
- ΠροέλευσηΤουρκία
- Δομή-
- ΓάλαΚατσικίσιο