Tiroler Graukase
Χώρα: ΑυστρίαΦτιάχνεται από αποβουτυρωμένο γάλα που έχει ξινίσει φυσικά χρησιμοποιώντας γαλακτικό οξύ αντί για πυτιά.
Παίρνει το όνομά του από τους χαρακτηριστικούς μπλε-γκρι και πρασινο-γκρί μύκητες που αναπτύσσονται στη φλούδα του. Στην αρχή έχει την υφή τυροπήγματος αλλά όσο ωριμάζει γίνεται μαλακότερο και πιο απαλό. Η γεύση του είναι έντονη με νότες λεμονιού.
Σερβίρεται με ξύδι, λάδι από σπόρους κολοκύθας και κρεμμύδια και είναι ιδανικό για σαλάτες και σοτέ πατάτες.
Στα ελληνικά προφέρεται Τιρολερ Γράουκεσε.
- ΠροέλευσηΑυστρία
- ΔομήΗμίσκληρο έως μαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό