Serra de Estrela
Χώρα: ΠορτογαλίαΈνα τυρί που η ιστορία του ξεκινάει από την Ρωμαϊκή εποχή.
Φτιάχνεται από πρόβειο γάλα από πρόβατα που βόσκουν σε πολλά διαφορετικά λιβάδια και τρέφονται με άγρια βότανα, λουλούδια και γρασίδι. Έχει μαλακή κρεμώδη καρδιά, μέτρια οξύτητα και πλούσια γλυκιά γεύση με νότες φράουλας και θυμαριού. Ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσει κανείς είναι σε θερμοκρασία δωματίου κόβοντας την κορυφή σαν καπάκι και βουτώντας ψωμί, ή τρώγοντάς το κατευθείαν με κουτάλι.
Στα ελληνικά προφέρεται Σέρα ντε Εστρέγια.
- ΠροέλευσηΠορτογαλία
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΠρόβειο