Gloucester
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Το Gloucester είναι ένα παραδοσιακό ημίσκληρο τυρί που φτιάχνεται στην περιοχή του Gloucestershire από τον 16ο αιώνα.
Υπάρχουν δύο ποικιλίες: Single και Double. Και οι δύο ποικιλίες παρασκευάζονται παραδοσιακά χρησιμοποιώντας γάλα από τις αγελάδες της περιοχής και παίρνουν το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα τους χάρη σε ένα συγκεκριμένο λουλούδι της περιοχής.
Το Single Gloucester είναι πιο εύθρυπτο, ελαφρότερο σε υφή και με λιγότερα λιπαρά. Το Double Gloucester ωριμάζει για περισσότερο χρόνο και έχει πιο έντονη και πικάντικη γεύση.
Στα ελληνικά προφέρεται Γκλουσεστερ.
- ΠροέλευσηΑγγλία
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό