Κανελόνια με cottage, ανθότυρο, σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
Ακούς κανελόνια και σκέφτεσαι κιμάς. Κι όμως! Αυτή η χορτοφαγική συνταγή με τα λευκά τυριά που κάνουν τη γέμιση κρεμώδη και λαχταριστή, είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για τις φορές που δεν θέλεις κρέας.
Τυριά: Τυρί cottage & ανθότυρο
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια
Θα χρειαστείτε:
• 500γρ. κανελόνια
• 1κιλό σπανάκι
• 1τεμ. πράσο
• 1 ματσάκι καυκαλήθρες
• 1 ματσάκι μυρώνια
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 3 κλωνάρια θυμάρι
• 225γρ. τυρί cottage 2,2% λιπαρά
• 250γρ. ανθότυρο
• 200γρ. ελαιόλαδο
• 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
• 5 ντομάτες ώριμες
• Λίγο αλάτι και πιπέρι
• ½ ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
• 100γρ. ελαιόλαδο
Βήμα-βήμα
1. Σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά για 10’ μέχρι να φύγουν τα υγρά του και να κατέβει.
2. Προσθέτουμε τα τυριά, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
3. Χτυπάμε στο multi τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τα κανελόνια.
4. Ψήνουμε στους 180oC για 30 λεπτά.