Έχουμε όλοι καταλάβει η σωστή θερμοκρασία για να σερβίρει κανείς ένα τυρί, αναδεικνύοντας τον καλύτερό του εαυτό, είναι η θερμοκρασία δωματίου.
Ωραία λοιπόν, το βγάζουμε από το ψυγείο εγκαίρως, το ξετυλίγουμε και το τοποθετούμε στην πιατέλα ή τη σανίδα κοπής. Και πώς το προφυλάσσουμε π.χ. από τις μύγες, μέχρι να έρθει η ώρα, επιτέλους, να το φάμε;
Υπάρχουν πολλές λύσεις, πάντα από φυσικό υλικό που είναι το ενδεδειγμένο για το τυρί (γυαλί, ξύλο, bamboo, κεραμικό κ.λπ.), όπως οι εντυπωσιακές, μεγάλες, γυάλινες “cloches” (καμπάνες) που έχουν όμως ένα βασικό ελάττωμα: είναι βαριές και ογκώδεις, πιάνουν πολύ χώρο σε ένα ντουλάπι και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσουν! Εναλλακτικά, υπάρχει το παλιομοδίτικο «φανάρι» από τούλι, που είναι ελαφρύ και πτυσσόμενο, αλλά όχι ιδιαιτέρως ευπαρουσίαστο…
Αυτό εδώ το καλαμένιο αξεσουάρ, είναι το ιδανικό! Όμορφο, ελαφρύ, πρακτικό, πιάνει όσο χώρο και μια πιατέλα ή ένας δίσκος, ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και προστατεύει τέλεια το τυρί, αφήνοντάς το να αναπνεύσει.
Θα το βρείτε online εδώ.