Αν αναρωτιέστε τι εννοεί ο τίτλος, πρόκειται για ένα τυρί που έχει τυροκομηθεί μαζί με τα υλικά του γουακαμόλε και κυκλοφορεί ήδη ανάμεσά μας. Τουλάχιστον στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού!

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τη μεξικάνικη κουζίνα σίγουρα έχουν δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή τους γουακαμόλε. Μία μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο, η συνταγή της οποίας μάλιστα προέρχεται από τους Αζτέκους. Τι θα λέγατε λοιπόν αν θα μπορούσατε να απολαμβάνετε τα νάτσος σας με λιωμένο τυρί που έχει τυροκομηθεί με γουακαμόλε;

Φαίνεται πως αυτή την απορία είχε και μία ολλανδική τυροκομική εταιρεία και έσπευσε να βρει την απάντηση! Αποτέλεσμα ήταν ένα τυρί που προέκυψε από τη σύνθεση Γκούντα με γουακαμόλε.

Ποια είναι τα συστατικά του;

Το συγκεκριμένο «τυρί» έχει πράσινο χρώμα και αποτελεί έναν συνδυασμό από γκούντα, αβοκάντο, χυμό λάιμ, τσίλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σκόρδο. Το τυρί-γουακαμόλε έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2019 σε γνωστή αλυσίδα της Αμερικής, σε 161 σημεία, και πολλοί ήταν οι ενθουσιασμένοι που έσπευσαν να το δοκιμάσουν. Όλοι είχαν την απορία αν το συγκεκριμένο τυρί θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο ντιπ για μεξικάνικες λιχουδιές!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια μελέτη σχετικά με το πόσο θρεπτικό είναι ή αν αποτελεί μια πιο ελαφριά επιλογή.

Το τυρί-γουακαμόλε πωλείται  στα 24,99 δολάρια ανά λίβρα και οι καταναλωτές μπορούν να το αγοράσουν είτε σε κεφάλι είτε σε κομμάτια.

iStock 460388415

Θα έπρεπε να λέγεται τυρί;

Όπως είναι λογικό υπήρξαν και οι αρνητικές αντιδράσεις, κυρίως από εκείνους που δεν μπορούν να δεχτούν ότι αυτή η σύνθεση μπορεί να αποκαλείται «τυρί». Οι συγκεκριμένοι, που δεν ήταν και λίγοι, φρόντισαν να κάνουν φανερή τη δυσαρέσκειά τους στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως στο twitter.

Ποιος θέλει να δοκιμάσει λοιπόν το τυρί-γουοκαμόλε;