Με ένα ευφάνταστο μήνυμα στο twitter, απαντά η Κομισιόν σε δημοσιεύματα για τη φέτα και περί παροχής κινήτρων για έξοδο προβατοτρόφων από το επάγγελμα.

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί “κινήτρων της Κομισιόν για έξοδο προβατοτρόφων από το επάγγελμα” και … άλλα “φετ-ινά” δεινά, επισυνάπτουμε την απάντησή μας και δύο φωτογραφίες: ενός προβάτου και της φέτας, της πιο διάσημης Ελληνίδας ΠΟΠ-σταρ» αναφέρει η σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

{relatedarticle 65}

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε όσους εγκαταλείπουν τον τομέα των προβάτων – αντιθέτως, πρόκειται για τομέα ο οποίος, αποτελεί παράδειγμα όπου η συνεχής στήριξη είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίζεται θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμβολή στις αγροτικές περιοχές».
Κατά την Κομισιόν, «η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να προωθεί και να υπερασπίζεται από παντός είδους προσπάθεια απομίμησης και σφετερισμού, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».

twotter.jpg
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών σχεδιάζουν παροχές τύπου «πριμ» για προβατοτρόφους που θα εγκαταλείψουν τον συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας.
Οι πληροφορίες διαψεύστηκαν και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ανακοίνωσε ότι «τα σενάρια αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική σκέψη και συζήτηση, ούτε σε επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ούτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».