Αδιαμφισβήτητα το τυρί είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας τροφές όπως μαρτυρούν και οι ατελείωτες ποικιλίες του σε όλο τον κόσμο. Δεν μας προκαλεί λοιπόν καμιά εντύπωση ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκθέσεις και φεστιβάλ τυριού παγκοσμίως.

Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο, αν όχι η μεγαλύτερη, είναι τα Global Cheese Awards, που διοργανώνεται για πάνω από 150 χρόνια στο Frome της Νοτιοδυτικής Αγγλίας. Μέχρι το 2010 ήταν γνωστή σαν “Frome Cheese Show” και συμμετείχαν σε αυτή μόνο Βρετανοί παραγωγοί.

Από το 2011 όμως, όποτε και άλλαξε το όνομα της σε Global Cheese Awards, η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παραγωγούς που είναι υπερήφανοι για τα προϊόντα τους να τα παρουσιάσουν και να τα προωθήσουν σε άλλες αγορές ή στο ευρύ κοινό.

Η Global Cheese Awards δεν φιλοξενεί όμως μόνο τους παραγωγούς. Κάποιες μέρες είναι ανοιχτή στο καταναλωτικό κοινό και τους cheeselovers που θέλουν να γνωρίσουν και να γευτούν  τα τυριά του κόσμου, τα τυροκομεία και τους παραγωγούς και να ζήσουν την απόλυτα τυρο…λατρική εμπειρία.

Τα Ελληνικά τυριά εκπροσωπούνται επάξια στην έκθεση, κερδίζουν διακρίσεις σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά και την προτίμηση του κοινού.