Ελβετία

24.02.2017

Vacherin Fribourgeois

Αυτό το τυρί, που δεν πρέπει να το συγχέουμε το Vacherin Mont d’Or, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στο ελβετικό καντόνι του Fribourg και έχει όλα τα λεπτά αρώματα χόρτων και λουλουδιών από τα λιβάδια στους πρόποδες των Άλπεων.

Περισσότερα +
03.03.2015

Gruyère

Σκληρό, κίτρινο τυρί από μη-παστεριωμένο γάλα αγελάδας, από ομώνυμη περιοχή.

Περισσότερα +
03.03.2015

Emmental

Όπως συμβαίνει και με άλλα δημοφιλή ευρωπαϊκά τυριά, η ονομασία Έμενταλ περιγράφει μάλλον τύπο τυριού, παρά γεωγραφική προέλευση. Βλέπετε, αυτά τα τυριά είχαν την «ατυχία» να επεκταθεί η παραγωγή τους εκτός των ορίων της περιοχής ή ακόμα και της χώρας καταγωγής τους, πολύ πριν λειτουργήσουν οι νομοθεσίες και τα συστήματα, που συνδέουν τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος με την γεωγραφική του προέλευση.

Περισσότερα +