Δυτική Ευρώπη

03.03.2015

Cotswold

Γνωστό και ως «τυρί της παμπ», το τυρί αυτό συνδυάζει Double Gloucester -κίτρινο, σκληρό τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα- με κομματάκια σχινόπρασου και κρεμμυδιού.

Περισσότερα +
03.03.2015

Tomme de Savoie

Tomme στα γαλλικά σημαίνει «κεφαλάκι» και η λέξη συνήθως συνοδεύεται από το όνομα της περιοχής όπου παρασκευάζεται, όπως στην περίπτωση αυτή η περιοχή της Σαβο?ας.

Περισσότερα +
03.03.2015

Cheshire

Αυτό το τυρί από παστεριωμένο, πλήρες, αγελαδινό γάλα, θεωρείται πως είναι το πρώτο «επώνυμο» τυρί του Ηνωμένου Βασιλείου, που πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 11ου αιώνα.

Περισσότερα +
03.03.2015

Roquefort

Το Roquefort είναι ίσως ο εμβληματικότερος εκπρόσωπος της κατηγορίας των «μπλε» τυριών.

Περισσότερα +