Brussalae Kaas
Χώρα: ΒέλγιοΜαλακό, υποκίτρινο, χειροποίητο τυρί, από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.
Έχει απαλή υφή, πολύ έντονο άρωμα και αλμυρή, δυνατή γεύση που «τσιμπάει».
Επιτραπέζιο τυρί, που αλείφεται και χρησιμοποιείται για σνακς, όπως το παραδοσιακό “platekeis”, που είναι μείγμα Fromage de Bruxelles και Fromage Blanc με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αλειμμένο σε μαύρο ψωμί.
Στα ελληνικά προφέρεται Μπρουσέλ Καας.
- ΠροέλευσηΒέλγιο
- ΔομήΜαλακό, απαλό
- ΓάλαΑγελαδινό