Γαλλία

03.03.2015

Brie

Μαλακό τυρί από την περιοχή Brie, το πιο γνωστό Γαλλικό τυρί, ονομάζεται και η «Βασίλισσα των τυριών».

Περισσότερα +
03.03.2015

Vacherin

Μαλακό τυρί, αχνοκίτρινου χρώματος, από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, που ανήκει στην οικογένεια των Brie και παράγεται στην περιοχή του Jura.

Περισσότερα +
03.03.2015

Reblochon

Ημίσκληρο, κίτρινο τυρί Π.Ο.Π. από αγελαδινό γάλα, από την περιοχή της Σαβο?ας.

Περισσότερα +
03.03.2015

Tomme de Savoie

Tomme στα γαλλικά σημαίνει «κεφαλάκι» και η λέξη συνήθως συνοδεύεται από το όνομα της περιοχής όπου παρασκευάζεται, όπως στην περίπτωση αυτή η περιοχή της Σαβο?ας.

Περισσότερα +
03.03.2015

Roquefort

Το Roquefort είναι ίσως ο εμβληματικότερος εκπρόσωπος της κατηγορίας των «μπλε» τυριών.

Περισσότερα +