Γαλλία

28.04.2016

Époisses

Φτιάχνεται στο χωριό Époisses, της Γαλλικής επαρχίας C?te-d’Or, από φρέσκο, αγελαδινό γάλα και έχει πάρα πολύ έντονη γεύση και άρωμα.

Περισσότερα +
07.03.2016

Pont-l’Évêque

 

Αρχικά ονομαζόμενο Angelot είναι ένα από τα πιο παλιά τυριά της Γαλλίας και βρίσκουμε αναφορές σε αυτό ακόμα και σε μεσαιωνικά ποιήματα.

Περισσότερα +
02.09.2015

Camembert

Εμβληματικό τυρί της Γαλλίας, από την περιοχή της Νορμανδίας, στα βορειοδυτικά της χώρας. Η ονομασία του προέρχεται από μια μικρή κοινότητα, όχι μακριά από τις ακτές του Ατλαντικού, όπου κατά την παράδοση παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά, στα τέλη του 18ου αιώνα.

Περισσότερα +