Piora
Χώρα: ΕλβετίαΠαράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και είναι ένα σκληρό τυρί με πλούσιο άρωμα. Το Piora παρασκευάζεται από ένα μείγμα δύο διαδοχικών ημερών αρμέγματος. Η απίστευτη και πλούσια γεύση του οφείλεται στην ποιότητα των βοσκοτόπων της κοιλάδας Piora της Ελβετίας, στην οποία εκτρέφονται οι αγελάδες. Τοποθετείται σε καλούπια για 12 ώρες και στη συνέχεια περνάει στην διαδικασία ωρίμανσης για 6 μήνες. Το κάθε κεφάλι τυριού ζυγίζει 4-5 κιλά και η ετήσια παραγωγή του φτάνει τα 3000 τεμάχια.
- ΠροέλευσηΚοιλάδα Piora
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΑγελαδινό