Cosacavaddu Ibleo
Χώρα: ΙταλίαΗ ονομασία του προέρχεται από την γεωγραφική περιοχή παραγωγής του τυριού στα βουνά Hyblaean (μια οροσειρά στην επαρχία Ragusa). Φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα και είναι παρόμοιο με το Ragusano. Έχει σκληρή υφή με κιτρινωπό χρώμα και λεπτή φλούδα, και έρχεται σε ορθογώνια κομμάτια με μια χαρακτηριστική σφραγίδα (κάτι που συνηθίζεται στη Σικελία). Όταν είναι νεαρό η γεύση του είναι απαλή, γλυκιά και βουτυράτη με αρώματα βοτάνων. Όταν όμως το τυρί ωριμάσει η γεύση του γίνεται πιο έντονη και πικάντικη. Πρόκειται για ένα πολύ ευέλικτο τυρί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στη μαγειρική, αλλά και να σερβιριστεί ως επιτραπέζιο τυρί.
- ΠροέλευσηHyblaean
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΑγελαδινό