Ragusano ΠΟΠ
Χώρα: ΙταλίαΤο πιο εμβληματικό Σισιλιάνικο τυρί, με προέλευση από την περιοχή Ragusa, στο νότιο μέρος της Σικελίας, που φτιάχνεται με την μέθοδο pasta filata από αγελαδινό γάλα. Κυκλοφορεί και φρέσκο, με ήπια γλυκιά γεύση, αλλά και ωριμασμένο για 4-12 μήνες, για εντονότερη γεύση. Έχει ημίσκληρη υφή με μικρές τρύπες. Το χαρακτηριστικό του σχήμα δημιουργήθηκε ειδικά για την ευκολότερη μεταφορά του από τα μουλάρια και του έχει δώσει το παρατσούκλι Quattrofacce (“τέσσερεις όψεις”). Οι ντόπιοι το τρώνε μαριναρισμένο σε λάδι με σκόρδο και σερβιρισμένο με ξίδι και ρίγανη.
- ΠροέλευσηRagusa, Σικελία
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΑγελαδινό