Bryndza
Χώρα: ΣλοβακίαΜε καταγωγή από τα Καρπάθια Όρη, το τυρί αυτό μοιάζει πολύ με τη φέτα και εικάζεται ότι το έφεραν στη Σλοβακία οι Έλληνες. Φτιάχνεται από αγελαδινό, γίδινο ή πρόβειο γάλα. Έχει μαλακότερη υφή από τη φέτα, είναι λιγότερο αλμυρό και έχει λεμονάτη οξύτητα και, ανάλογα με τον τύπο του γάλακτος από το οποίο παρασκευάζεται και την ηλικία του, είναι λιγότερο ή περισσότερο εύθρυπτο. Απολαμβάνεται σαν άλειμμα σε ψωμί, σε σαλάτες και στις παραδοσιακές πατατοκροκέτες bryndzove halusky.
Προφέρεται Μπρίντζα
- ΠροέλευσηΚαρπάθια
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό, γίδινο ή πρόβειο