Cascaval
Χώρα: ΡουμανίαΗμίσκληρο κίτρινο τυρί από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα, που παίρνει το όνομά του από το ιταλικό “caciocavallo”.
Είναι παρόμοιο με το Ελληνικό κασέρι και το Τουρκικό ksara, ενώ παράγεται και σε πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία (kashkaval) και η ΠΓΔΜ, αλλά και στον Λίβανο και τη Συρία. Είναι πικάντικο και αλμυρούτσικο με πλούσια γεύση όπου ενίοτε διακρίνει κανείς νότες ελαιολάδου.
Στα ελληνικά προφέρεται Κασκαβάλ.
- ΠροέλευσηΡουμανία
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό και πρόβειο