Κατσικίσιο Mετσόβου
Χώρα: ΕλλάδαΑποτελεί αποκλειστική παραγωγή του ιδρύματος Τοσίτσα στο Μέτσοβο και λέγεται και μαΐσιο γιατί γίνεται από γάλατα του Μαΐου, όταν οι κατσίκες τρέφονται με τα πρώτα τρυφερά φύλλα των πουρναριών. Έχει σκληρή υφή και κυκλοφορεί σε μικρά κεφάλια, με χρώμα λευκό προς φαιό και με διάσπαρτους κόκκους πιπεριού στη μάζα του, που δίνουν μια ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση. Είναι ιδανικός μεζές για το τσίπουρο μαζί με ψωμί..