Ambert
Χώρα: ΓαλλίαΠρόκειται για ένα από α παλαιότερα τυριά της Γαλλίας, που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή πριν από περίπου 1.000 χρόνια. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του τυριού προέρχεται από αγελάδες που βόσκουν σε χαμηλούς ή υψηλότερους ορεινούς βοσκότοπους. Παρόλο που το τυρί ωριμάζει σε 40 ημέρες, απαιτείται παραπάνω ωρίμανση σε υπόγειο χώρο για δύο-τρεις μήνες για να επιτευχθεί η βέλτιστη ποιότητα. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης προσθέτεται Vouvray moelleux, ένα γλυκό λευκό κρασί. Το Ambert είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από το ασυνήθιστα ψηλό κυλινδρικό σχήμα του.
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΜαλακή, κρεμώδης
- ΓάλαΑγελαδινό