Cream cheese
Χώρα: ΗΠΑΠαρόλο που οι πρώτες αναφορές που έχουμε για το τυρί αυτό έρχονται από την Αγγλία στα 1853 και την Γαλλία στα 1615, ήταν στη περιοχή της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις αρχές του 19ου αιώνα, που η τέχνη της παρασκευής του έφτασε στο αποκορύφωμά της, κάνοντάς το γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πολύ μαλακό, με κρεμώδη υφή, τυρί που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ιδιαίτερα απαλή γεύση και μοιάζει πολύ με το Mascarpone. Έχει πάρα πολλές χρήσεις στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική αλλά είναι επίσης το ιδανικό τυρί για άπλωμα πάνω σε ψωμί.
- ΠροέλευσηNew York
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό