Tomme de Savoie
Χώρα: ΓαλλίαTomme στα γαλλικά σημαίνει «κεφαλάκι» και η λέξη συνήθως συνοδεύεται από το όνομα της περιοχής όπου παρασκευάζεται, όπως στην περίπτωση αυτή η περιοχή της Σαβο?ας.
Πρόκειται για ημίσκληρο, ανοιχτοκίτρινο τυρί από αγελαδινό, μη-παστεριωμένο γάλα. Έχει μειωμένα λιπαρά, γιατί παρασκευάζεται αφού έχει αφαιρεθεί η κρέμα από το γάλα για την παρασκευή βουτύρου.
Συμπαγές, με μικρές, ακανόνιστες οπές, και σταχτογκρίζα φλούδα, η γεύση του διαφέρει ανάλογα με την εποχή και τη βοσκή των ζώων με νότες χόρτου, μανιταριών ή σανού.
Στα ελληνικά προφέρεται Τομ ντε Σαβουά.
- ΠροέλευσηΣαβο?α
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό