La Trappe Bricquebec
Χώρα: ΓαλλίαΠαράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα στη Νορμανδία. Πρόκειται για ένα ημίσκληρο τυρί με 28% περιεκτικότητα σε λίπος επί ξηρού. Η υφή του είναι πυκνή και εύκαμπτη, το χρώμα του κίτρινο και η κρούστα του φυσική. Το La Trappe Bricquebec εφευρέθηκε το 1824 από τον Dom Augustin Onfroy σε ένα μικρό χωριό του Cotentin. Οι μοναχοί της Μονής του Bricquebec συνέχισαν με την παράδοση της παραγωγής υψηλής ποιότητας τυριών μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά στη μεταπολεμική περίοδο, οι αγρότες αντιμετώπιζαν σκληρό ανταγωνισμό από άλλες μοναστικές κοινωνίες που παρήγαγαν τυριά. Το La Trappe Bricquebec διαθέτει ένα έντονο άρωμα, το οποίο προέρχεται από το κελάρι όπου ωριμάζει για τουλάχιστον για 6 εβδομάδες. Η βουτυρώδης γεύση του τυριού ταιριάζει καλά με ψωμί, φρούτα και καρύδια και συνοδεύει ιδανικά οποιοδήποτε ανοιχτό κόκκινο ή ξηρό λευκό κρασί.
- ΠροέλευσηΠεριοχή της Νορμανδίας
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό