Saint Félicien
Χώρα: ΓαλλίαΤο Saint Félicien φτιάχνεται από φρέσκο ή παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Παράγεται στην περιοχή Rhône-Alpes της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί με κρεμώδη υφή και 40% περιεκτικότητα σε λίπος επί ξηρού. Το χρώμα του είναι λευκό και η γεύση του βουτυρώδης με μια υποψία φρούτου και ξηρών καρπών. Το άρωμά του είναι έντονο και θυμίζει μανιτάρια. Στη Γαλλία χαρακτηρίζεται ένα τυρί “dauphinois”, που σημαίνει ότι προέρχεται από την πρώην γαλλική επαρχία Dauphin?. Το τυρί είναι παρόμοιο με το Saint-Marcellin σε γεύση και υφή, αν και είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος και ελαφρώς πιο πλούσιο και κρεμώδες. Το Saint Félicien συνοδεύει υπέροχα όλα τα είδη του ελαφρού κόκκινου κρασιού, το φρουτώδες κόκκινο και το ξηρό ελαφρύ λευκό κρασί.
- ΠροέλευσηΠεριοχή Rhône-Alpes
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό