Venaco
Χώρα: ΓαλλίαΠαράγεται από φρέσκο κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα. Πρόκειται για ένα μαλακό και κρεμώδες τυρί με 38% περιεκτικότητα σε λίπος επί ξηρού. Το χρώμα του είναι μπεζ και προέρχεται από τις ορεινές περιοχές της Κορσικής. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται φυσική πυτιά. Το όνομα του τυριού προέρχεται από το χωριό Venaco που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Το τυρί ωριμάζει για 1 με 2 εβδομάδες προτού βυθιστεί σε άλμη και αφήνεται να ωριμάσει σε ένα υγρό κελάρι. Μια φρέσκια ποικιλία των 24-48 ωρών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, αλλά ένα ώριμο Venaco 2-3 μηνών είναι ιδανικό για πλατώ τυριών. Η ποικιλία 6 μηνών ωρίμανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες ή ως τριμμένο τυρί σε ζυμαρικά. Το Venaco είναι τυρί fremier που πρέπει να παράγεται από το γάλα ενός και μόνο κοπαδιού.
- ΠροέλευσηVenaco Κορσικής
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΚατσικίσιο ή Πρόβειο