Postel
Χώρα: ΒέλγιοΦτιάχνεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και προέρχεται από το Βέλγιο. Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί, το οποίο δημιουργήθηκε από τους μοναχούς της Μονής του Postel, απ’ όπου και πήρε το όνομά του. Ο χρόνος ωρίμανσής του κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες. Διατίθεται σε μικρές ποσότητες, αλλά εκτιμάται ιδιαίτερα για τη γεύση του, η οποία έχει νότες από ξηρούς καρπούς, μοσκοκάρυδο και γαρίφαλο και γίνεται πιο έντονη όσο το τυρί μεγαλώνει. Συνήθως καταναλώνεται ως σνακ ή ψήνεται στη σχάρα πάνω από πατάτες.
- ΠροέλευσηΜονή του Postel
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΑγελαδινό