Pont L’ Eveque
Χώρα: ΓαλλίαΤο Pont L’ Eveque παράγεται από παστεριωμένο ή φρέσκο αγελαδινό γάλα. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί που έχει 45% περιεκτικότητα σε λίπος επί ξηρού. Το χρώμα του είναι ανοικτό κίτρινο και έχει πλούσια γεύση. Το Pont l’Eveque είναι ένα γαλλικό τυρί. Πιστεύεται ότι το όνομά του προέρχεται από την «Norman abbey» στη Νορμανδία της Γαλλίας, όπου παραγόταν κατά τον 12ο αιώνα. Πιθανότατα είναι ένα από τα παλαιότερα τυριά της περιοχής. Το Pont L’ Eveque παράγεται όλο το χρόνο. Καταναλώνεται καλύτερα όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ένα εξαιρετικό τυρί για επιδόρπιο και συνοδεύει πολύ καλά το κρασί.
- ΠροέλευσηΝορμανδία της Γαλλίας
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό