Pigouille
Χώρα: ΓαλλίαΤο Pigouille παρασκευάζεται στην ειδυλλιακή περιοχή Charentes της κεντρικής Γαλλίας. Το όνομα προέρχεται από το μακρύ κουπί που χρησιμοποιεί ένας βαρκάρης για να περιηγηθεί στα στενά κανάλια του βάλτου του Poitevin. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί με κρεμώδη και κοκκώδη υφή. Παλαιότερα φτιαχνόταν από φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα ή κάποια μίξη των δύο, αλλά σήμερα κάποιοι παραγωγοί χρησιμοποιούν και φρέσκο πρόβειο γάλα. Το Pigouille έχει μια αλμυρή, έντονη γεύση, μπλε κρούστα και έχει πολύ ευχάριστο άρωμα. Η περιεκτικότητά του σε λίπος επί ξηρού είναι 45%.
- ΠροέλευσηΠεριοχή Charentes
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό ή Κατσικίσιο ή Πρόβειο